HTML

Francia kapcsolat

Politika, társadalom, gazdaság és kultúra Franciaországban, magyar összefüggésekkel, tanulságokkal. Mert van mit tanulnunk tőlük.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Sarkozy repülhet

2009.05.30. 10:09 élysée75

Egy Bordeaux-hoz közeli üzemben hozzákezdtek a francia „Air Force One” felkészítéséhez. A leendő elnöki gép ugyanis már 11 éve repül, igaz, eddig az Air Caraibes színeiben tette ezt. Az Airbus 330-200 típusú légi jármű jelenleg 324 utas szállítására képes, az átépítés után viszont már csak körülbelül 60 ülőhely lesz rajta. Kialakítanak rajta egy hálószobát, egy dolgozószobát és egy fürdőt az elnök számára, valamint egy 12 fő befogadására képes tárgyalót, egy orvosi szobát és egy titkársági helyiséget, ahol a kommunikációs rendszerek is helyet kapnak. A gépet természetesen rakétaelhárító rendszerrel is felszerelik. A belső terek díszítésére állítólag elegáns Córdoba-i bőrt használnak majd. A repülőgép alkalmas lesz hosszú távú utak megtételére is: akár 11 ezer kilométert is képes lesz megtenni leszállás nélkül. Az átalakítás összköltsége 28,5 millió euró, a gép előreláthatólag 2011-ben állhat elnöki szolgálatba.

L'A 330-200 présidentiel va être entièrement transformé et réaménagé pendant au moins un an. Crédits photo : DR 

Szólj hozzá!

Címkék: bordeaux sarkozy airbus air force one

A bejegyzés trackback címe:

https://franciakapcsolat.blog.hu/api/trackback/id/tr801152813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása